Pagrindinis > GURU UŽRAŠAI > Ispaniški ritmai Vilniaus gatvėje

Ispaniški ritmai Vilniaus gatvėje

2014-01-14

Vilniaus gatvė kasmet pasipildo naujomis kavinėmis, barais bei klubais. Vienos jų įsitvirtina ir sėkmingai gyvuoja ne vienerius metus, kitos vos atsidariusios teišsilaiko kelis mėnesius ir dingsta. Panašu, kad Vilniaus gatvėje esantis ispaniško maisto restoranas rado savo sėkmingos veiklos formulę: ne tik bene plačiausiai lankytojams atvėręs duris (vasaros laikotarpiu), bet ir plačias šypsenas. Apie ispanišką maisto kultūrą bei darbus kalbiname „Lizarran“ restorano direktorių Gediminą Jankų.

- Ispanija Jūsų gyvenime. Kaip kilo idėja kurti būtent ispanišką restoraną, kodėl ne prancūzišką, ar kokį kitą?

- Ispanija man asocijuojasi su ekspresija, aistra,  maisto įvairove, žmonių energija ir kultūra. Ispanų gyvenimo tempas labai  primena mane, daug spalvų, energijos ir bendravimo, todėl nusprendžiau pasirinkti būtent tai. Planuose šmėžavo itališkas kavos restoranas, kol nesutikau savo dabartinio partnerio Osvaldo, kuris pasiūlė nuskristi į Ispaniją ir išbandyti čia esančių restoranų maistą, kokybę bei koncepcijas. Nukeliavę ten, aplankėme daugybę restoranų, tame tarpe ir „Lizarran”, kuriame jautėmės kaip namuose. Artimas bendravimas su darbuotojais, patogios porcijos, kokybiškas ir  išskirtinis maistas - visą tai mus labai sužavėjo. Apgalvota sistema atrodė nepriekaištingai, o pabendravę su savininkais supratome, kad einame teisingu keliu, ir dirbsime su ypač kompetetingais žmonėmis.

- Kokia ta ispaniška maisto kultūra?

- Kalbant apie maisto kultūrą Ispanijoje, pirma mintis kuri kyla tai - dalintis.  Daugelis užkandžių pritaikyti būtent bendravimui ir dalinimuisi. Kaip pagrindinius ispaniško maisto elementus galiu išskirti užkandžius lėkštėse „Tapas”, kurie užsakinėjami labai įvairūs, kad galėtų visi dalintis ir paragauti įvairių skonių. „Starteris” pas juos yra mažos porcijos – pinčos. Tai patogus dviejų, trijų kąsnių patiekalas kuris susidaro iš bagetės (ji atlieka lėkštutės paskirtį)  ir ant viršaus uždėtų kumpių, sūrių, žuvies ir kitų variacijų, kurias sukuria kiekvienas restoranas jau pagal savo norimą koncepciją. Populiariausias pagrindinis patiekalas yra „Paelija”, tai ryžių patiekalas kuris daromas iš ryžių, Jūros gėrybių buljono, jūros gėrybių, taip pat paskaninamas vištiena ar kiauliena.

- Įsikūrėte Vilniaus gatvėje, kuri kasmet vis pasipildo naujomis kavinėmis, barais ar nebaisi čia konkurencija, o gal visi joje draugai?

- Vilniaus gatvė pasirinkta neatsitiktinai, turėjome viziją, jog ši gatvė greitu metu taps labai populiari, lankoma tiek Lietuvos gyventojų, tiek užsienio svečių. Manau, kad mūsų nuogąstavimai tikrai pasitvirtino (šypsosi). Vilniaus gatvė šiuo metu yra bene lankomiausia gatvė Vilniuje. Daug turistų, daug juoko, komunikabilių asmenybių. O čia esančius restoranus, barus, klubus laikome savo kolegomis ir draugais! 

- Ganėtinai per trumpą laiką spėjote sulaukti pagyrų už puikų aptarnavimą, kur slypi Jūsų paslaptis?

- Kadangi mes su partneriais esame komunikabilūs, nuoširdūs, mėgstantys bendrauti su aplinkiniais, būtent tuo vadovaujantis ir rinkome dabartinį personalą.  Mėnesį vyko mokymai su mūsų franšizės supervizore, kas man rodos davė daug naudos, o tiesiog paprastas, nuoširdus kasdieninis bendravimas su darbuotojais taip pat duoda puikius rezultatus.

- Jūsų restorane ypatingą reikšmę turi varpas, papasakokite apie tai plačiau.

- Mūsų restoranuose varpas - išskirtinis instrumentas. Kai iš pečiaus ant padėklo išnešamos karštos pinčos, padavėjas suskambina varpu ir visas personalas esantis restorane garsiai sušunka „Šiltukai”!!! Šis veiksmas palieka neišblėstamą įspūdį. Viena - tai reiškia, kad iškeliauja karštos pinčos, o kita – tai puiki atrakcija, kuri žmonėms patinka. Turime jau netgi pastovių lankytojų, kurie atkeliauja mėgautis tik „Šiltukais“.

- Kuo žadate nustebinti lankytojus artimiausiu metu?

- Su naujaisiais metais „Lizarran“ restorane planuojami renginių ciklai, kuriuose turėsime gyvus pokalbius apie ispanišką kultūrą su maisto degustacijomis, Dj vakarus, gyvos muzikos jaukius koncertus bei išskirtines sekmadienio popietes vaikams, taip pat lankytojus kviesime paragauti naujų kokteilių bei stebėti futbolo čempionatus per didįjį ekraną!

Daugiau apie Lizarran, čia